Miksi iho kuivuu talvella ja mitä sille voi tehdä?

30.01.2021

Tammikuu on vaihtumassa helmikuuksi ja nyt olisi uuden blogitekstin aika! Siksi valitsin tällä kertaa aiheen, joka on ajankohtainen joka talvi aivan kaikille: miksi iho kuivuu niin paljon talvella verrattuna kesäaikaan? 

Syy on yksinkertainen: talven kuiva ilma ja voimakkaat lämpotilavaihtelut. Iholla on luontainen kyky ottaa kosteutta ilmasta (siksi trooppinen ilmasto myös iholle best, terveisin tahtoo Thaimaahan nyt). Talvella iho jää ilman ympäristön kosteutta, kun ulkona on pakkasta ja viimaa. Myös sisällä on lämmityksen takia ilmankosteus matalalla. Kuivuus aiheuttaa iholle kiristävää tunnetta, punoitusta ja ärsytysoireita, eli siksi on tärkeä kiinnittää ihon kosteutukseen talvella erityistä huomiota.

Mitä asialle sitten voi tehdä?

Nyt viimeistään on aika kaivaa kylppärin kaapista kaikki purkit ja purnukat esille, sillä iho tarvitsee sinun apuasi. Tarkista myös käyttämäsi puhdistustuote, ettei se ole liian voimakas ihosi tarpeisiin talvella. Kuorimme ja pesemme helposti liian innokkaasti iholta hyvät rasvat pois aiheuttaen vain lisää kuivuutta iholle. Kosteutta pitää lisätä iholle siis tuotteista sekä välttää liian pesevien puhdistustuotteiden käyttöä. Kosteutta iholle antavat kasvovesi ja seerumi, joiden vaikutusta voi vielä tehostaa öljyn, balsamin tai kasvonaamioiden avulla. Näillä tuotteilla lisätty kosteus ikään kuin lukitaan iholle, jotta se ei pääse niin helposti karkaamaan ilmaan. Tehokosteutusta iholle saat myös  Deep Hydration Facialista, varaa aika tästä! 


Kannattaa siis panostaa laadukkaaseen kasvoveteen, joka sisältää kosteutta sitovia glyseriiniä ja/tai hyaluronihappoa. Kasvovettä kannattaa talvella kerrostaa iholle, kun kesäisin riittää pienempi määrä.

Seerumeista Medik8:ltä löytyy kosteutukseen täsmätuote: Hydr8 B5 sisältää hyaluronihapon lisäksi B5-vitamiinia, joka parantaa ihon kosteudensitomiskykyä ja uusiutumista. Tätä tuotetta meillä onkin sopivasti hyllyssä, eli nappaa oma talven luottotuotteesi mukaan seuraavalla käynnillä.

Myös kosteusvoide löytyy Medik8:n sarjasta: päivävoide antaa iholle kirkastavaa C-vitamiinia sekä myös aurinkosuojaa ja yövoide sisältää A-vitamiinia, joka viimeistelee CSA-ihonhoitorutiinin ja tehostaa kollageenin tuotantoa samalla kosteuttaen ihoa yön aikana. Mikä CSA? Lue lisää täältä tai seuraavasta blogitekstistä!


Talvisin ihonhoitoterveisin,

Kosmetologisi Linda